Bram De Looze

Bram De Looze

  • Instrumenten : Piano
  • Geboren : 23/01/1991 - Knocke-Hesit

Bram De Looze maakte al heel jong furore als jazzpianist.

Hij studeerde jazz piano aan het Lemmens Instituut bij Ron Van Rossum en verhuisde in 2012 naar New York om er - samen met Lander - les te volgen bij jazzlegendes Reggie Workman, Marc Copland en Uri Caine.

Hij speelt als pianist/improvisator op talloze podia en festivals wereldwijd.
Hij is van alle markten thuis.

Je treft hem in verschillende bands, zoals het onvolprezen Dr Hocevar Trio, Robin Verheyen Duo, De Looze/Machtel/De Waele, Insect Zoo en Sander De Winne Group.

Hij is daarnaast ook componist-pianist van zijn eigen internationale project Septych en verovert momenteel internationale podia met zijn nieuwe soloproject Piano e forte.

Tijdens Gent Jazz 2016 won hij de SABAM Jazz Award voor ‘Jong Talent'.
Improvisatie is het kernfundament van Bram's pianospel.

Naast de dominerende rol van jazz, haalt hij zijn inspiratie uit creatieve, historische en abstractere hedendaagse, klassieke muziek. Hij beperkt zich met andere woorden niet. Gecombineerd met zijn natuurlijke flair, maakt het hem een uitzonderlijk talent.

Klara prijs als jong belofte van het jaar in 2018.

Groepen

Meer zien

Toekomstige evenementen

Afgelopen evenementen

Meer zien
Masterclass

Nieuws

Tijdens de zomermaanden organiseren we muziekcursussen voor beginnende tot gevorderde muzikanten. Deze cursussen zijn ingedeeld naar stijl: van oude muziek, orkestwerken, jazz tot pop en rock. We hop...
Jazz… & mo’. Dat krijgt in dit nummer nog een extra dimensie. Want naast de muzikale grenzen overschrijden we deze keer ook alle andere grenzen van de kunst. Jazz in combinatie met literatuur, poë...