Jazz&mo' #27 - ARTS
Fotocredit Johan Martens ©

Jazz&mo' #27 - ARTS

Jazz… & mo’. Dat krijgt in dit nummer nog een extra dimensie. Want naast de muzikale grenzen overschrijden we deze keer ook alle andere grenzen van de kunst. Jazz in combinatie met literatuur, poëzie, beeldhouwkunst, dans, film… & many mo’.  

Op de cover: Don Kapot, het prettig gestoorde jazzpunktrio dat met nóg prettiger gestoorde dansers versmelt tot Dans Kapot. Peter Hertmans maakt muziek om duimen en Kaneelvingers bij af te likken. Tutu Puoane en Ewout Pierreux vinden, zonder te zoeken, de muziek in de poëzie van Lebo Mashile. Poëzieprijsbeest Astrid Haerens laat haar dichtbundel Oerhert vervellen tot muziek. Marc-Aurèle Versini en David Garcia Pretelt maakten met Jazzterday hun tweede animatiefilm. Paul Van Gysegem beeldhouwt geluid. En W.E.R.F. Records en JazzLab vieren feest.

En verder: Pablo Smet kwam terug van de stripwinkel met twintig graphic novels. Coverartiest Peter Jacquemyn is muzikant, beeldhouwer én graficus. We kijken in de platenkast van dichter, performer en stemacteur Jan Ducheyne. Maarten gooit zijn heupen los. Lieven Keymolen heeft het over de uitgestelde droom van Langston Hughes. Leon Lhoëst neemt ons mee op een Journey Into Jazz. Met jazzinbelgium.be checken we deze keer geen label, maar een platform. We bespreken een nieuwe lading albums. En op Spotting Gateways kunnen we binnenkijken in het muzikale brein van Bram De Looze.

Gerelateerde content