Over

Achter de website jazzinbelgium.be gaat het verlangen schuil om alle actoren van de jazz in België samen te brengen door dagelijks en op een dynamische manier informatie over de Belgische scene ter beschikking te stellen van het publiek. Sinds de eerste versie in 1996 online ging, is de website altijd gerund door Les Lundis d’Hortense, een vereniging van jazzmuzikanten die ijvert voor de verspreiding en de promotie van de Belgische jazz.

Jazzinbelgium.be stelt zich in de eerste plaats tot doel de content samen te brengen die door de verschillende actoren van de jazzscene in Brussel, Vlaanderen en Wallonië wordt gecreëerd en gepubliceerd, en zich zo op te werpen als een nationale en internationale referentie. Alle professionals - jazzmen, jazzwomen, concertzalen, jazzclubs, managers/bookers, labels, instellingen, fotografen, journalisten, geluidstechnici, studio’s – kunnen een professioneel account aanvragen om zo hun jazzactiviteiten kenbaar te maken op de website. De website staat open voor alle stijlen (mainstream, moderne jazz, postbop, freejazz, swing, gipsyjazz, crossover, worldjazz, nu-jazz …) en de agenda biedt een overzicht van alle jazzactiviteiten (concerten, jamsessies, festivals, bijeenkomsten, masterclasses, films …).

Jazzliefhebbers die dat wensen, kunnen een ledenaccount aanmaken en zo in de eerste plaats hun favoriete content volgen.

Jazzinbelgium.be is een drietalige tool (En, Fr, Nl) die gratis ter beschikking wordt gesteld van de actoren en het publiek en die ieders werk belicht. De gepubliceerde informatie wordt in alle neutraliteit behandeld en automatisch gerangschikt op basis van de datum van opstelling of bijwerking.

Contact website: info@jazzinbelgium.be

Les Lundis d’Hortense asbl
Chaussée de Louvain, 193a-195 - 1210 Bruxelles

leslundisdhortense.be

Met de steun van de Franse Gemeenschap, Sabam For Culture en COCOF, de Franse Gemeenschapscommissie

© 2022 - Les Lundis d’Hortense asbl - Web development : BXdev