Onze missie

Jazz in Belgium wil de jazzscene in België laten schitteren door alle professionele actoren een uniek nationaal platform aan te bieden waarop ze gratis hun nieuwsberichten kunnen delen.

De site beschikt over verschillende tools om het nieuws over de Belgische jazz in de schijnwerpers te zetten: een evenementenagenda, het nieuws uit de scene, een op locatie gebaseerde lijst van de jazzplekken, artiestenpagina’s met een overzicht van hun carrière en hun nieuwste exploten, albumreleases, en een discografie, een professionele gids en locaties waar jazzopleidingen worden gegeven …

Iedereen kan als geïdentificeerd bezoeker een ledenaccount aanmaken. Alle leden kunnen hun favoriete content aanduiden en zo ‘hun’ Jazz in Belgium personaliseren. Wie zijn of haar favoriete content volgt, is altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

Wie als professional de toegang tot Jazz in Belgium aanvraagt, kan de inhoud van zijn of haar updates controleren en aanleveren. Muzikanten, organisatoren en alle andere professionals kunnen hun concert- en evenementenagenda, albumreleases, biografie, foto’s … zelf updaten. Wie een professioneel account heeft, kan nieuwsberichten in real time bijwerken en de klok rond mediacontent toevoegen!

Met deze site willen we een heuse jazzcommunity oprichten en alle mogelijke informatie delen.