Jazz Station Big Band

Jazz Station Big Band

  • Begindatum : 02/11/2023 20:30
  • Type : Concert
  • Locatie : Jazz Station
  • Adres : Chaussée de Louvain 193a-195, 1210 Bruxelles, Belgique
  • Aankooplink

Als een sterke waarde op de nationale en internationale muziekscène is de Jazz Station Big Band in de loop der jaren een vast onderdeel geworden van het Brusselse culturele leven. Deze hechte groep van gepassioneerde professionals werd geprezen door pers en collega’s en bracht verschillende albums uit op labels als Igloo en Hypnote Records, en binnenkort ook op Step By Records. Hun maandelijkse residentie, nu al gedurende bijna twintig jaar in de Jazz Station, is een unicum in België. Maar dat is niet alles: talrijke festivals en externe podia engageerden de big band, die van de gelegenheid gebruik maakte om samen te werken met enkele uitzonderlijke gasten. Van Dinant tot Dubai hebben ze mensen als Kenny Werner, Grégoire Maret, Jason Rebello, Emil Viklicky en David Linx met veel verve begeleidt.
Het lijkt er op dat de groep, die artistiek volwassen is geworden, nog maar aan het begin van haar geschiedenis staat. Hun geluid is nu immers onmiddellijk herkenbaar, niet alleen dankzij de alchemie tussen de muzikanten, die worden beschouwd als het neusje van de zalm in Europa, maar ook dankzij hun arrangeurs. Vergis u niet: ook al geeft deze big band de indruk van een Belgische lichtheid, verfijning en diepe emotie zijn altijd inherent aan hun muziek. De subtiele, doch energievolle Jazz Station Big Band is klaar om zich kenbaar te maken bij een nog groter publiek!

NIEUW:
Vanaf september 2023 stelt de Big Band van Jazz Station u de nieuwe formule ‘2 locaties - 2 concerten’ voor. Van 19.00 tot 19.45 uur laat een muzikant(e) van de Big Band u kennismaken met zijn of haar instrument(en), en de kenmerken en/of onvermoede toepassingen ervan, en dat tijdens een kort concert ‘CARTE BLANCHE
EN SOLO ACOUSTIQUE’ dat zal plaatsvinden in de salons van het Autrique Huis, Haachtsesteenweg 266, in Schaarbeek. Deuren: 18.45 uur.

02/11 · Daniel Stokart (alto and soprano sax, flute)

Groepen

Muzikanten

Aanvullende info