Jazz Station

Jazz Station

  • Adres : Chaussée de Louvain 193a-195, 1210 Bruxelles, Belgique

Met een eclectisch programma, dat bekend staat om zijn kwaliteit, bereikt deze zaal een zo breed mogelijk publiek, dat heel anders is dan het publiek dat we gewend zijn in de jazzclubs van onze stad: het publiek komt om naar de muziek te luisteren en gedraagt zich meer als een theater dan als een bar. Om de jazz te promoten en de Brusselse energie en initiatieven te bundelen, biedt de Jazz Station onderdak aan de muzikantenvereniging "Les Lundis d'Hortense" en stelt hen om de woensdagavond, van oktober tot eind mei, kwaliteitsvolle ruimtes ter beschikking die hen in staat stellen hun werk en hun programmering voor te stellen. Deze twee verenigingen zijn echter zeer verschillend, zowel in hun programmering en werking als in de steun die zij ontvangen.

In zijn activiteitenprogramma biedt de Jazz Station onder meer een reeks aperitiefconcerten, elke zaterdag om 18 uur. Dit programma, dat altijd een groot succes is, wil representatief zijn voor de jazz van vandaag, maar aarzelt niet om terug te keren naar de oorsprong van deze muziek. Het weekschema is ook gevuld met geschiedenislessen, zanglessen, swing dance parties, jam sessions, verschillende cycli en partnerschappen en talrijke openbare repetities.

In het station worden ook tentoonstellingen georganiseerd (fotografie, schilderkunst, enz.) die altijd verband houden met het thema jazz.

Andere info

Aankomende evenementen

Meer zien

Nieuws

Stephane Mercier begint een nieuw avontuur en lanceert een nieuw label, ‘Step by Records’. De lanceerpartij zal op 23 maart 2023 plaatsvinden aan de Jazz Station.
De website "Bruxelles sur scène" vermeldt verschillende  jazzclubs en organisatoren in Brussel, waaronder de Jazz Station, de Music Village en de Lundis d'Hortense.