Daniel Stokart
© Nicolas Draps

Daniel Stokart

Daniel Stokart speelt alt, sopraan, tenor en bariton saxofoon en fluit. Hij is ook componist.

Hij startte als autodidact en werkte met verschillende theatergroepen samen. Voor deze groepen verzorgde hij de muziekpartijen: Théâtre du Miroir, Théâtre de la Balsamine, Théâtre du Sygne, Théâtre Varia, Opus Théâtre.

Van 1983 tot 1995 maakte hij deel uit van Combo Belge, waarmee hij in België, Frankrijk en Zwitserland speelde. Hij componeerde een deel van het repertoire.

In 1988 vervolgt hij zijn opleiding aan het Conservatoire de Bruxelles in de jazz-sectie. Hij behaalde er de eerste prijs.

Dankzij zijn vrije benadering van de improvisatie speelde hij met talrijke groepen samen: Lamogoya (afro jazz), Gulfstream (latin jazz), Morton Fork Gang, Equinoxe (modern jazz). Hij nam ook deel aan talrijke belangrijke jazz-projecten zoals het H Septet van Pirly Zurstrassen (met wie hij ook een duo vormde om eigen composities te spelen), Avogadro de groep van Arnould Massart, Louise Avenue samen met cellospeler Jan Kijken en het jazz octet van François Deschamps.

Op dit ogenblik werkt hij mee aan Musique à neuf, een nieuw project van Pirly Zurstrassen dat jazz en traditionele muziek combineert, en met Cheiro de Choro (Braziliaanse muziek). Hij geeft eveneens soloconcerten met eigen composities waarin hij door een klankband wordt begeleid.

Hij geeft les aan verschillende academies en stages, zoals de stage van Les Lundis d'Hortense.


Selecte discografie:

"Gulfstream" (1986)
Combo Belge "ComboBelge" (1987)
"Soyons moderne" (1989)
"Live au Beursschouwburg" (1993)
H Septet "Hautes Fagnes" (1992)
"Horizon Azur" (1995)
Pirly Zurstrassen en Daniel Stokart duo (1992)
Louise Avenue "Let's take one more..." (1993)
François Decamps Octet "Hamp Digs Ham" (1998)