Bart De Lausnay

Bart De Lausnay

  • Instrumenten : Bastrombone
  • Geboren : 01/07/1980 - Gand
n 2004 studeerde Bart af aan het Gentse Conservatorium als meester in de muziek – optie klassiek bij Michel Tilkin en Luc De Vleeschhouwer. Nadien vervolmaakte hij zich bij Brandt Attema aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en volgde masterclasses bij diverse bastrombonisten uit Nederland, Hongarije, Scandinavië en de Verenigde Staten.

​ In zijn jonge carrière heeft hij al heel wat muzikale watertjes doorzwommen. Hij is fulltime aan het werk in de muziekacademies van Leuven en Lier en is daarnaast ook actief als freelance muzikant.
U kon hem onder meer al horen met het Nationaal Orkest van België, de Vlaamse Opera, Brussels Philharmonic, Symfonieorkest Vlaanderen, het RadioFilharmonisch Orkest van Nederland en het Nederlands Blazersensemble.

​ Zijn samenwerkingen met het Brussels Jazz Orchestra, Jazz Station Bigband, Metropole Jazz Orkest (NL) en zijn eigen TuesdayNight Orchestra getuigen van zijn tweede liefde: de jazz.

​ Als solist ziet Bart de gelegenheid de verschillende klankkleuren en mogelijkheden van de bastrombone te promoten. Hij combineerde deze onder andere met bigband, strijkkwartet, saxofoonkwartet, jazzcombo, koperkwartet, trombone-ensemble en Hafabra-orkest.

​ Bart inspireerde eveneens enkele componisten om werken voor hem en zijn geliefde instrument te schrijven: Steven Prengels, Karel Van Marcke, Simon Vanhoecke.

​ Bart is Yamaha bastrombone-artist.