Eve Beuvens

Eve Beuvens

  • Instrumenten : Piano
  • Geboren : 07/11/1978


Eve Beuvens was als kleine meid gefascineerd door de contrabas, maar op dertienjarige leeftijd koos ze toch voor de piano. "Het leek me fysiek minder inspannend" zei ze. Ze voelde zich onmiddellijk aangesproken door jazzmuziek, en besloot lessen te volgen bij Nathalie Loriers en schreef zich in aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel waar ze lessen volgde bij Diederick Wissels, John Ruocco, Kris Defoort, Garrett List en John Taylor. In 2005 behaalde ze het Meesterdiploma. Daarnaast behaalde ze een diploma filosofie.

Haar debuut-cd ‘Noordzee' verscheen in 2009. Een aangename kennismaking met een jonge pianiste die maakt frisse, intelligente en hedendaagse jazz. Haar zin voor melodie is verfijnd, haar pianospel assertief en lenig. Ze neigt naar Brad Mehldau, maar houdt in de achteruitkijkspiegel haar blik op Lennie Tristano. Op Noordzee, cd voor het Igloo label, horen we een levenslustige jazzmuzikante met sterke persoonlijkheid.

In 2014 kreeg ze tijdens het Gaume Jazz Festival een carte blanche. Het concrete resultaat hiervan verscheen onder de titel ‘Heptatomic'. Met in haar groep Laurent Blondiau, Grégoire Tirtiaux, Sylvain Debaisieux, Benjamin Sauzereau, Manolo Cabras en haar broer Lionel.

In 2010 ontmoete ze de Zweedse saxofonist Mikael Godée vormt ze het Mikael Godée-Eve Beuvens Quartet met Magnus Bergström op contrabas en Johan Birgenius op drums. In Februari 2019 hebben ze hun tweede cd op voor het Igloo label uitgebracht « Looking Forward ».

In 2018 kreeg Eve van het Gaume Jazz Festival de opdracht om in augustus 2019 een solo concert te spelen. Na even twijfelen, besliste ze om de uitdaging aan te gaan. Ze greep terug naar de piano solo platen die haar sinds jonge leeftijd beïnvloed hebben: Herbie Hancock « The Piano », Thelonious Monk « Solo Monk », Keith Jarrett « Live in Rio » maar ook die van Paul Bley, Masabumi Kikuchi of Dollar Brand en ze begon te componeren.

Eve heeft altijd al gecomponeerd: voor haar trio, voor haar septet, voor haar kwartet maar nooit voor zichzelf alleen! Ze componeerde een heel persoonlijk programma, bestaande uit contrastrijke stukken, vol van subtiele elementen die ze op een heel intense en simpele manier uitvoerde, dit creëerde een speciale atmosfeer. Omdat ze veel plezier had in het solo spelen, besliste ze om het avontuur voort te zetten! Haar eerste solo cd is in september 2021 op het label Igloo uitgekomen en noemt « Inner Geography ». 

In december 2022, ze stond samen met Laurie Anderson op podium. Deze ontmoeting heeft Eve onder de indruk gelaten. Ze geeft les in de muziek scholen van Waver en Wemmel.