Hanging with Pannonica - Live

Hanging with Pannonica - Live
2 Tracks 1 Plaat
 • 1. Rain drops moving on a window (Eve Beuvens)
  06:55
 • 2. Pannonica (Thelonious Monk)
  06:57

Pianiste Eve Beuvens haar soloalbum ‘Inner Geography’ kwam uit midden de pandemie in 2021. Twee jaar later stelde ze de cd live voor in verschillende zalen en clubs waaronder de Jazzstation (4 maart 2023). Dit laatste concert werd ook opgenomen. Hiervan verschijnen nu twee nummers onder de titel ‘Hanging With Pannonica’. De poëtische aanpak en het lyrisme, zo kenmerkend voor de speelstijl van Eve Beuvens, komen hier volledig tot hun recht. Dat ze als voorbeelden graag de solo-opnamen van Monk, Herbie Hancock, Keith Jarrett en Paul Bley aanhaalt, is daar niet vreemd aan. ‘Hanging With Pannonica’ verwijst trouwens naar ‘Pannonica’, een titel van Monk die op de setlist stond die avond. “De muziek van Monk intrigeerde mij al van jongs af aan en liet mij niet meer los. Vooral de levendigheid, de subtiele percussieve details en de scherpzinnigheid fascineerden. Net als de hedendaagse schilders die met een enkele penseeltrek een hele wereld van kleuren en gevoelens kunnen vastleggen op doek, deed Monk dat met een enkele noot”.
Aan de hand van Monk zijn composities tast Eve Beuvens al spelend alle mogelijkheden af, steeds opkijkend van verrassing door een verdoken vorm van humor die duidt op een bewust onderliggende toon.
Barones Pannonica de Koeningswarter, naar wie een van de titels verwijst, heeft verschillende jazzcomponisten geïnspireerd. Deze stukken spelen is een manier om door de tijd heen een eeuw terug in het verleden te reizen en het gevoel te krijgen in haar gezelschap te verkeren en haar van nabij te leren kennen.
‘Rain Drops Moving On A Window’ schreef de pianiste midden de lockdown en werd ingeblikt tijdens de studio-opnamen voor het album ‘Inner Geography’ (Igloo, 2021). De live versie is meteen een herinnering aan het plezier te kunnen spelen midden een periode van culturele beperkingen. • Verschenen : 12/01/2024
 • Opgenomen : 2023
 • Referentie : IGL362
 • Drager : digitaal
 • Geluidstechnicus : Vincent De Bast
 • Label : Igloo

Groep op dit album


Muzikant