Ghent Youth Jazz Orchestra

Ghent Youth Jazz Orchestra

Het Ghent Youth Jazz Orchestra is een initiatief van de vzw’s Muziekmozaïek en Vuurvogels, met steun van VLAMO. De bigband geeft jonge muzikanten ruim drie jaar lang de kans om te groeien, samen te spelen en met gerenommeerde dirigenten uit de hele wereld samen te werken. Je ontdekt de traditie van de swing én maakt kennis met hedendaagse composities tijdens projectweken (tijdens de herfst- en paasvakantie), extra repetities en masterclasses. En verder: ideeën uitwisselen, fijne concerten beleven, plezier maken en met volle focus spelen.

Deze jonge muzikanten werden geselecteerd voor de nieuwe bezetting van het Ghent Youth Jazz Orchestra.

  • trompet: Emiel Verneert, Isaura Van Dam, Janne Heylen, Monne Verschaeve, Winter Dielema
  • trombone: Bernard Mestdagh, Jentl Vandamme, Tijl Allaerts, Timon Haerens (bastrombone)
  • saxofoon: Fons Van Aerschot (alt), Tess Van Droogenbroeck (alt), Casper Niemegheers (tenor), Bolster de Koster (tenor), Nikolaos Tsouvala (bariton)
  • ritmesectie: Wout Schepens (piano), Stan De Bruyne (gitaar), Andreas Beeckman (contrabas), Gabriël Noerens, Ferre Heyvaerts (drum)

Muzikanten

Inactieve muzikanten

Aankomende evenementen

Nieuws

Muziek online beleven is zo vanzelfsprekend geworden dat je je nog nauwelijks kan voorstellen dat het ooit anders was. Deze Jazz&mo’ zoekt een evenwicht tussen analoog en digitaal, tussen playalon...