Jazz&mo' #24 ONLINE/OFFLINE

Jazz&mo' #24 ONLINE/OFFLINE

Muziek online beleven is zo vanzelfsprekend geworden dat je je nog nauwelijks kan voorstellen dat het ooit anders was. Deze Jazz&mo’ zoekt een evenwicht tussen analoog en digitaal, tussen playalong-apps en offline educatie, tussen gestreamde concerten en openluchtfestivals, tussen platen en Spotify en zeker ook tussen QR-codes en letters op papier.

Op de cover: Dishwasher_, de winnaar van Jong Jazztalent 2022, blies via livestream de AB al omver en doet binnenkort hetzelfde op de Main Stage van Gent Jazz. Jeroen De Weder en Pablo Smet vieren in september de dertigste verjaardag van Jazz in ’t Park. Gent Jazz staat op uit de doden, met dank aan Pascal Van De Velde en Kevin Devos. Ben LaMar Gay breekt een lans voor meer analoge pret. Jazzclub Houtum Street nodigde veertig jaar geleden zijn publiek uit via de post. Richard Rousselet is on- en offline te bewonderen als gastdirigent van het Ghent Youth Jazz Orchestra. Met de playalong-app van Jazz Master Tracks speel je vanuit je luie zetel mee in een bigband. En na de coronapandemie mocht Too Noisy Fish dan eindelijk een uitgesteld feestje bouwen.

En verder: voor de Coverartiest keren we met Jean Dubuffet terug naar het pre-digitale tijdperk. Elias D’hooge en Lennert Baerts zijn jong, geweldig en gaan naar de finale van B-Jazz International Contest. Maarten voelt zich offline in zijn sas en met de platen van Wim Wabbes blijven we in analoge sferen. Leon Lhoëst heeft het over Steely Dan. We serveren vijf recensies die je online nog niet las. En The Milk Factory bracht met de Zweedse Hannah Tolf een nieuw album uit.

Heb je geen abonnement op Jazz&mo'? Bestel hier je exemplaar.

Gerelateerde content