Gaëtan Casteels

Gaëtan Casteels

Gaëtan Casteels, geboren in Brussel, begon op 19-jarige leeftijd met contrabas spelen. Het jaar daarop keerde hij terug naar het Koninklijk Conservatorium van Brussel in de klas van Jean-Louis Rassinsfosse. Tegelijkertijd studeerde hij klassieke contrabas bij Christian Vanderbrorght en Eric Demesmaeker. Hij woonde ook 5 jaar in Spanje, waar hij studeerde bij Horacio Fumero. Gaëtan volgde ook de masterclasses van Dave Holland, Christian McBride en vooral Hein Van de Geyn.

We hoorden het in de jazzbands met Eve Beuvens, Jan De Haas, Daniel Stokart, Arthur Possing, Franco Piccinno… Hij speelt met de Cubaanse pianist Alejandro Vargas in Bozar en toerde met Franse singer-songwriters (Mars en Chanson festivals, Rallye de la Chanson Française, etc.). Hij speelde in Zwitserland, Frankrijk, Italië, Andorra, Spanje en Duitsland. Gaëtan Casteels bracht zijn eerste album onder zijn naam uit met zijn Ozaín-kwartet (album "The Missing One (s)) en bereidt momenteel het tweede opus van de groep voor.

Gaëtan componeert voor zijn projecten, maar heeft ook muziek geschreven voor korte films, voor poëzievoorstellingen en theater.

Albums

Groepen

Afgelopen evenementen

Meer zien