Sounds

Sounds

  • Adres : Rue de la Tulipe 28, 1050 Ixelles, Belgique

Toen Sergio Duvaloni en Rosy Merlini in de zomer van 1985 in Brussel aankwamen, waren zij van plan slechts enkele maanden te blijven. Maar een toevallig gesprek met een taxichauffeur bracht Sergio op de hoogte van het feit dat er een zaak te koop stond in de Tulipestraat 28. Hij werd verliefd op het pand en besloot het te kopen voor de verjaardag van zijn vrouw Rosy. Wat begon als een rock- en rhythm & bluescafé evolueerde al snel naar een jazzclub, op aanraden van de Brusselse jazzclublegende Pol Lenders, wiens eigen Bierodrome op een boogscheut van de hoek van de straat lag.

Sindsdien heeft Sounds niet alleen onderdak geboden aan de top van de Belgische moderne jazzscene, waaronder Philip Catherine, Aka Moon en Steve Houben, maar diende het ook als springplank voor vele jazzmuzikanten die in de loop der jaren pijlers van de Belgische jazz zijn geworden: Eric Legnini, het Brussels Jazz Orchestra, Octurn, Nathalie Loriers, Melanie De Biaso, Daniel Romeo, Jef Neve, Greg Houben, Pascal Mohy, Jean-Paul Estievenart, Antoine Pierre, Igor Gehenot en Margaux Vranken, om er maar enkele te noemen... De reputatie van de club heeft zich over de hele wereld verspreid en sinds de jaren 1990 heeft de club internationaal bekende artiesten verwelkomd zoals Charlie Mariano, Joe LaBarbera, John Abercrombie, Paolo Fresu, Mark Turner, John Scofield, Rosario Giuliani, Jonathan Kreisberg en Jacky Terrasson.

Sounds overwon elke crisis die zich voordeed, organiseerde zijn beroemde jamsessies en bood groepen de mogelijkheid om regelmatig te spelen en zo hun repertoire te ontwikkelen, onder het toeziend oog van zijn legendarische baas.

Andere info

Aankomende evenementen

Meer zien
Jam

Nieuws

Voici les articles disponibles sur notre site durant le mois de novembre : - en interview : Chris Thile, Steve Tibbetts, Equipe de foot, Jaak Sooäär, Jon Gomm et Fabrice Alleman. - les concerts (com...