Hélène Duret

Hélène Duret

Hélène Duret is klarinettist en basklarinettist, improvisator en componist.

Na haar studie film/theater in Montpellier III studeerde ze klassieke muziek en jazz aan het CRR van Montpellier en vervolgens in Brussel aan het KCB. Tegelijkertijd ontwikkelt ze collectieve projecten rond wereldmuziek zoals Syrto (Balkan) en Le Bal de Marie-Galante (Antillen).

Gehecht aan het idee dat klank en muziek als klanktexturen kunnen worden waargenomen en dat muzikale tradities kunnen worden omgeleid, creëert, speelt en componeert ze voor haar eigen jazz & geïmproviseerde muziekprojecten; het trio "FUR" en het kwintet "Synestet".

Ze bedenkt, bedenkt en organiseert de "Pool Sessions" met haar twee reisgezellen, drummer Théo Lanau en pianist Camille-Alban Spreng; maandelijkse avonden met indiemuziek in Brussel, waar ze momenteel gevestigd is.
Ze treedt ook op met artiesten als Amrat Hussein, Fanny Vicens, Barbara Wiernick, Alain Pierre, Xavier Girotto, Adrien Lambinet, Quentin Biardeau, Bruno Ducret, Pierre Tereygeol, Maëlle Desbrosses, Jordi Cassagne, Guilhem Verger, Grzegorz Marciniak...