River Jazz Festival: MIKAEL GODÉE -EVE BEUVENS "INGEN FARA"
© Ake Linton

River Jazz Festival: MIKAEL GODÉE -EVE BEUVENS "INGEN FARA"

Het toeval wilde dat Eve Beuvens en Mikael Godée elkaar in 2009 ontmoetten via een flyer en een paar klikken op Myspace. Hun eerste concerten als duo onthulden een natuurlijke medeplichtigheid, met Magnus Bergström op contrabas en Johan Birgenius op drums. Veertien jaar later, na tientallen concerten in België, Zweden, Frankrijk, Italië, Marokko, Spanje, Qatar en Polen, hebben ze hun derde album als kwartet uitgebracht, ’Ingen Fara’.

Eve en Mikael, die allebei evenveel aan het roer van de groep staan, delen de composities, die een verrassend homogeen geheel vormen waarin Scandinavische lyriek en moderne jazz worden gecombineerd. Tussen de vier muzikanten speelt de muziek zich af als een tenniswedstrijd zonder enige rivaliteit en ontvouwt zich als een telepathisch gesprek. Vier sterke muzikale persoonlijkheden in dienst van elkaar, een echte band !

"Ingen Fara" is een Zweedse uitdrukking die vertaald zou kunnen worden als "maak je geen zorgen", iets wat een kind bijvoorbeeld zou kunnen zeggen voordat het iets durft. Achter deze titel wil de band een positieve boodschap overbrengen, muziek delen die klinkt als een vlucht trekvogels, vrij en verenigd.

Groepen

Muzikanten

Mikael Godée - Eve Beuvens quartet

Aanvullende info