Maanconcert II: Alano Gruarin & Gwen Cresens

Maanconcert II: Alano Gruarin & Gwen Cresens

In 2003 ontmoeten pianist Alano Gruarin en accordeonist Gwen Cresens elkaar voor het eerst tijdens een residentie in Berlijn. Als begeleiders van Filip Jordens’ Hommage à Brel, spelen ze er samen met Jean Corti, Brels trouwe accordeoncompagnon.

Door de jaren heen blijven Alano en Gwen samenspelen in diverse producties zoals Orquesta Tanguedia en Kommil Foo. Ze nodigen elkaar uit om te schitteren op hun respectievelijke soloplaten (Profondo Blu 2009 & Concertos 2018). Kortom, het stond in de sterren geschreven dat hun uitzonderlijke muzikale klik vroeg of laat zou leiden tot een duoprogramma.

Ze kijken terug op een gemeenschappelijk repertoire van 20 jaar muziek en ontdekken en herwerken nieuwe muziek. Altijd met een open vizier. Voor het eerst smijt Alano zich in de wonderlijke wereld van het hammondorgel, dat opmerkelijk goed kleurt bij de accordeon van Gwen.

Naar goede Cresens-Gruarin-traditie ademt de muziek die ze samen brengen jazz, maar meandert ze naar alle hoeken van de wereld, om thuis te komen in de uiterst capabele handen van deze twee klasbakken.

Groepen

Muzikanten

Alano Gruarin & Gwen Cresens

Aanvullende info