Massot / Florizoone / Horbaczewski

Massot / Florizoone / Horbaczewski

Een accordeon, een tuba en een cello; de muzikale mogelijkheden zijn legio. Het zijn instrumenten die veel gemeenschappelijk hebben; een mooie klankkleur, een groot register en, volgens sommigen, een fotogeniek aanzicht.

Met een koppel muzikanten als accordeonist Tuur Florizoone en tubaspeler Michel Massot, tel je er best nog een paar raakvlakken bij. Het zijn improvisatoren, geboren performers en handige componisten. Hun dialoog met celliste Marine Horbaczewski zorgt voor ingetogen en gecontroleerde gekheid. Ze brengen een repertoire dat bol staat van eigen composities en improvisaties, die balanceren tussen hedendaagse klassieke muziek en jazz. Florizoone belooft de luisteraar een reisje naar het land der Eindeloze Verbeelding. Hoed je voor olifanten en muizen, prinsen en prinsessen of overwerkte ambtenaren; want volgens hem komen ze allemaal aan bod…

Cinema Novo is de titel van hun eerste cd, die in maart 2008 verscheen bij Home Records. Niet de enige cinema die Florizoone op zijn conto mag schrijven. Hij verzorgde de soundtrack van de kaskraker Aanrijding in Moscou, het regiedebuut van Christophe Van Rompaey. ‘Het stond in de sterren geschreven dat jazzaccordeonist Tuur Florizoone zich vroeg of laat met filmmuziek ging bezighouden' liet De Morgen optekenen. Er gaat dan ook een sterk beeldende kracht uit van zijn muziek.