Geannuleerd Sabin Todorov trio "Archaeology"

Sabin Todorov trio "Archaeology"

  • Begindatum : 17/01/2024 19:00
  • Type : Concert
  • Locatie : Jacques Pelzer Jazz Club
  • Adres : Boulevard Ernest Solvay 493, 4000 Liège, Belgique

Met Sabin Todorov (pn) , Sal La Rocca (cb) & Lionel Beuvens (dr)

De Bulgaarse pianist Sabin Todorov is terug met zijn derde trio-album. "Archaeology", een metafoor voor een innerlijke reis, neemt ons mee in de poëtische wereld van de pianist door middel van resoluut moderne jazz waar melodie de hoofdrol speelt.

Het trio van Sabin Todorov viert binnenkort zijn 20e verjaardag. Todorov werd opgericht in 2002 en zijn project was om moderne jazz te mengen met de ritmes en melodieën van de traditionele muziek van zijn geboorteland Bulgarije. Hij bereikte dit op zijn eerste twee albums, Inside Story (2008) en Inside Story 2 (2010), beide uitgebracht door Igloo.

Na een lange periode waarin de trends, structuren en interacties van de moderne jazz werden verkend, is het trio terug met een derde album, tien tracks die volledig door de pianist voor het trio zijn gecomponeerd en gearrangeerd.

Archeologie moet worden gezien als een metafoor voor de innerlijke reis. Een reis die in ons geheugen en ons onderbewustzijn graaft en wonderen aan het licht brengt zoals: het melodietje in het titelnummer; de spiritualiteit van een oud boek dat My Name Is Sadness inspireerde; de prachtige esthetiek van de film 'Dreams' (1990) van de Japanse regisseur Akira Kurosawa die wordt opgeroepen in Kurosawa's Fox Wedding; Flight Over The Ocean en El Hierro, die geïnspireerd zijn door de schoonheid van de natuur; of Game of Fear en What a Mess, twee nummers die doordrenkt zijn van angst en een gevoel van chaos, maar ook van humor.

The trio format (piano/bass/drums) is the perfect combination for the pianist to sketch out his singular, poetic universe.

Admission: €12 general public

                       7 for students

Muzikanten

Andere muzikanten

Aanvullende info