Eric Rits

Eric Rits

  • Instrumenten : Slagwerk
  • Geboren : 05/10/1956 - Anvers
Eric Rits studeerde slagwerk aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen alwaar hij in 1978 zijn 1ste prijs behaalde.
Daar het grootste gedeelte van de studie klassiek gericht was, heeft hij door zelfstudie zich verder verdiept in de lichte muziek en jazz.
Na enkele jaren klassieke (De Filharmonie van Antwerpen, BRT Symfonisch Orkest) en lichte muziek te hebben gecombineerd ging hij fulltime voor lichte muziek, kleinkunst en jazz.

Muzikale ervaringen.
Hij toerde van 1983 tot 1990 in alle theaters van Nederland met Jasperina De Jong.
Maakte in 1982-1983 deel uit van het huiscombo van het BRT-programma Noord-Zuid, waarin hij verschillende muzikale gasten begeleidde waaronder Toots Thielemans.
Deed tournees in België en Nederland met Stef Bos en met de Zuid-Afrikaanse zanger Johannes Kerkorrel.
Begeleidde Shirley Bassey als percussionist tijdens haar concerten in België en Nederland.
Speelde met La Piovra, een groep rond Andrea Croonenberghs en schreef ook de muziek voor hun eerste single in opdracht van het Filmfestival van Gent.
Heeft verscheidene theaterproducties gedaan o.a. in het Fakkeltheater in Antwerpen, Mechels Miniatuur Theater en het Jeugdtheater te Antwerpen.
Verschillende jazz-ensembles met o.a. Jan Mues, vibrafonist Dave Pike (US), Hendrik Braeckman(gitarist BJO), David Crane (US).
Is vaste begeleider van o.a. Jo Lemaire, Johny Voners (Aznavoners), Compagnon de la Chanson (Johny Voners en Marijn Devalck) en speelt geregeld in verschillende theaterproducties.
Werkt regelmatig als vervanger bij verschillende bigbands en andere ensembles.
Is drummer bij de Very Big Band, die concerten speelde met als solisten Bert Joris, Jef Neve, Frank De Ruyter, Bart Van Lier, Frank Vaganée en Piet Vandenheuvel.

Groepen

Afgelopen evenementen