FIRE IN THE PET STORE

FIRE IN THE PET STORE

Mark Feldman, Philippe Thuriot, Bram De Looze & Kristof Roseeuw

Thuriot - Roseeuw, al 25 jaar 'compagnons de route'.

Ze speelden in duo, deelden het podium tijdens de Olympische Spelen in Athene, maakten muziek met grootmeesters als René Lussier, Ellery Eskelin en toerden door heel Senegal. Toen de Belgische radiozender Klara hen vroeg om muziek toe te voegen aan hun live-programma 'de Kunstkaravaan' - gepresenteerd door Thomas Vanderveken - namen ze met succes twee seizoenen lang de radio over met hun transgressieve kamerjazz-punkkwartet 'radioKUKAorkest'. Toen Festival van Vlaanderen voorstelde om Dave Douglas' betoverende 90's album 'Charms of the Nightsky' nieuw leven in te blazen, kregen ze de kans om het podium te delen met de legendarische violist/componist Mark Feldman (Zorn, Uri Caine...).

De muzikale band die ze hadden was reden voor meer. Flirten met grenzen, een credo dat Thuriot-Roseeuw al hoog in het vaandel droeg bij het radioKUKAorkest, en grooven zonder drums om alle rijkdom van elk geluid tot bloei te laten komen, was het uitgangspunt. Die vier raakpunten kwamen allemaal samen toen Bram De Looze vrolijk instemde om mee te doen met wat nu bekend staat als 'Fire in the Pet Store!'

"Laten we de viool wat wilde dingen laten doen en de accordeon laten zingen, terwijl de bas een gekke dzzzing doet en de pianodrum wat blingbling! Wees gewaarschuwd, er is een FIRE IN THE PET STORE!"