Michel Herr Positive Tentet
© Pauline Herr

Michel Herr Positive Tentet

Met Bert Joris (trompet/bugel), Paul Heller (tenorsax), Peter Hertmans (gitaar), Nathalie Loriers (piano), Sam Gerstmans (contrabas), Dré Pallemaerts (drums) en het strijkkwartet : Benoît Leseure (vl 1), Pierre Heneaux (vl 2), Jean-François Durdu (altviool) en Merryl Havard (cello).

10 musici: 6 gerenommeerde jazzmusici uit de Europese scene, allen topsolisten, ontmoeten een strijkkwartet in een fascinerende dialoog.

Michel Herr, die internationaal bekend staat om zijn talenten als jazzpianist/componist/arrangeur, biedt hier muziek die tegelijk warm en verfrissend is, een combinatie van vitaliteit, schoonheid en emotie.
Zijn composities, gekenmerkt door zijn unieke touch, zijn verfijnde arrangementen, illustreren zijn gehechtheid aan een muziek die toegankelijk is, rijk aan melodische en harmonische inhoud en gebouwd op mooie grooves. De strijkers hebben een substantiële rol als muzikale partner in het project en de solisten zijn eersteklas. De dialoog is creatief en de chemie werkt. En emotie is nooit ver weg...

In het najaar van 2019 werd een album uitgebracht. De groep heeft opgetreden in concerten en festivals.