Isbin trio

Isbin trio


Melodieuze jazz met kleurrijke harmonieën, contrapuntische lijnen en verfijnde, avontuurlijke ritmische passages.
Op het programma : Isbin composities van de CD Yes Love en interpretaties van werken van o.a. Miles Davis, Bill Evans, Charles Mingus, Jan Garbarek, …
Gilbert Isbin combineert jazz, hedendaagse klassieke muziek en Oude Muziek op luit en akoestische gitaar. Hij trad op met Amerikaanse musici als contrabassist Cameron Brown en Joe Fonda of saxofonist Vinny Golia en Europese musici als Errnst Reijseger, Michel Godard, Hugh Hopper,… Hij bracht meer dan 20 albums uit.
Robbe Desmet studeerde in 2019 af aan het Koninklijk Conservatorium van Gent. Hij studeerde basgitaar en contrabas bij Nicolas Thys, Yannick Peeters en Janos Bruneel.
Daarnaast kreeg hij ensemble lessen van Bart Defoort, Pierre Vaiana, Tuur Florizone, Christian Mendoza en Hans Van Oost. Tijdens workshops en zomerstages kreeg hij les van David De Marez Oyens, Philippe Aerts en Reggie Washington.
Percussionist Peter Vangheluwe, was reeds te horen op Gilbert Isbin's Cds 'Blue Sounds And Touches' (1990 !) en 'Water with a smile' (2004). Hij is een meester in verfijnde ritmes en polyritmiek.

Muzikanten

Albums