Inactief Eve Beuvens Quartet

Eve Beuvens Quartet

Het trio, opgericht in 2004, vond in Joachim Badenhorst de ideale aanvulling. Het ensemble bestaat uit vier bijzondere persoonlijkheden die de luisteraar meenemen naar ongekende hoogten. Daar onmoeten Lennie Tristano, John Taylor, Nathalie Loriers, Arvo Pärt en Bach elkaar…

Het Eve Beuvens trio werd opgericht in de winter van 2004. Yannick Peeters kwam net terug van Zweden, waar ze lessen volgde bij Anders Jormin en Eve Beuvens was leerlinge bij John Taylor in Keulen. Lionel Beuvens vergezelde hen en het duurde niet lang eer het trio hun muzikale raakpunten ontdekte: zowel de zoektocht naar vrijheid, ruimte en precisie als de goesting om een brede waaier aan klankpaletten te verkennen.
Onlangs sloot Joachim Badenhorst, in wie ze dadelijk de ideale aanvulling zagen, zich bij hen aan.
Het repertoire bestaat uit composities van de vier leden die beïnvloed werden door zowel Bach en Arvö Part als Jim Black en John Taylor.

"Noordzee" is niet zomaar een jazz cd, maar één die je zin geeft om naar de lucht te kijken en met je blote voeten in het zand te lopen… Misschien zijn het de frisse en bezielde composities, gebracht door een inspirerend ensemble, die de cd zijn bijzondere pit geven.