River Jazz Night: MUSETTE IS NOT DEAD
© M. Loriaux

River Jazz Night: MUSETTE IS NOT DEAD

Zonder vooroordelen... Sterker nog, misschien haat je alle flonflons, de musette wals en de accordeon...? Anne Niepold speelt met clichés om een heel persoonlijke visie te geven op een wereld waar musette en swing, koperblazers, blazers en accordeon, populaire muziek en originele composities op een totaal andere manier naast elkaar bestaan. Op haar tweede album (2014) brengt ze Balajo nostalgici, diatonische liefhebbers en jazzfanaten samen in drie delen.

Musette is not Dead (MIND), opgenomen door een echt origineel septet, charmeert door de elegantie en effectiviteit van de melodieën en verrast door de durf en verfijning van de arrangementen.

"Ergens tussen een circus en een symfonie is de verrassing van intelligente, voelbare muziek levendig, zonder dat de technische kracht ooit de charme van de ideeën verbreekt." (Steve Normandin)

"Ze is het spectaculaire type. Dit jonge meisje heeft een echt karakter, gesmeed in het metaal waarvan de bladen van haar accordeon zijn gemaakt..." (Tradmagazine). (Tradmagazine)

Wat als het geheim van het talent van deze virtuoze accordeoniste schuilt in de ernst waarmee ze de humor omarmt die dit verbluffende album doordringt ? Do you MIND ?

Groepen

Muzikanten

Aanvullende info