Soirée de présentation du REAL BOOK LIEGE

Soirée de présentation du REAL BOOK LIEGE

  • Begindatum : 30/11/2022 19:00
  • Type : Concert
  • Locatie : Jacques Pelzer Jazz Club
  • Adres : Boulevard Ernest Solvay 493, 4000 Liège, Belgique

Presentatieavond van het REAL BOOK LIEGE: compilatie van werken van jazzcomponisten uit de provincie Luik. Begeleid door een uitstekende ritmesectie worden de solisten van de verschillende composities uitgenodigd om hun werken live te spelen.
Tijdens deze avond zult u het genoegen hebben te luisteren naar Mimi Verderamme (dr), Olivier Chavet (dr), Félix Zurstrassen (bas), André Klenes (cb), Emmanuel Baily (gt), Jacques Pirotton (gt), Stéphane Martini (gt), Guy Cabay (pn), Johan Dupont (pn), Georges Hermans (pn), Marc Frankinet (trp), Antoine Dawans (trp), Sébastien Jadot (trb), Robert Jeanne (sax), Jean Ryckewaert (sax), Jean-François Foliez (clar. ), Olivier Poumay (hca) & Jean-Pierre Froidebise (voc, gt)

"Toen Jean Haesen, partner van de Euregio, mij in 2020 benaderde om de versie van het Real Book voor de provincie Luik te produceren, was Jazz Maastricht bezig met de eerste versie voor de regio Limburg NL en waren de vertegenwoordigers van Aken bezig met de productie van de hunne.
Voor dit project ondersteunen de Provincie Luik, het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Luik, PlayRight+, de Belgische Duitstalige Gemeenschap, de Stad Luik en de Nederlandse Ambassade ons bij de productie, montage en distributie. Het Maison du Jazz in Luik, Sunergia in Eupen en Stichting Maastricht Jazz bieden ons hun partnerschap aan.
Met de hulp van Angela Lia van de culturele dienst van de provincie Luik en René Janssen voor Ostbelgien hebben we contact opgenomen met componisten in de hele provincie Luik die bij het project betrokken waren. Elke componist (aanwezig en actief in de jazzscene in termen van concerten en opnames... discografie, video, filmmuziek...) stelde een werk voor dat zijn of haar universum vertegenwoordigt: het is een open venster op zijn of haar huidige en toekomstige globale werk.
De reünie van al deze componisten uit de Grote Provincie getuigt in deze onzekere tijden van de diepgaande en vrijwillige veerkracht van het muzikale milieu en in dit geval de jazzsector.
Wat er ook gebeurt, ik ben er trots op te hebben bijgedragen aan de totstandkoming van deze prachtige compilatie van het Real Book Liège-Ostbelgien Volume 1.
André KLENES - oktober 2022.

André Klenes is al bijna een halve eeuw getuige van en acteur in de evolutie van de jazz in de provincie Luik en elders, als muzikant, componist en promotor van talrijke projecten. De afgelopen vijftien jaar heeft hij als adviserend musicus in het project "Ça Balance" de jonge generatie begeleid in haar evolutie. Zijn functie als Pedagogisch Manager en docent gedurende 25 jaar aan de Gaume Jazz Course van de Jeunesses Musicales du Luxembourg Belge heeft hem in staat gesteld praktijkervaring en gevoel voor organisatie op lange termijn op te doen. Zijn ervaring wordt ten dienste gesteld van dit grote project voor de hele jazzgemeenschap van de vier Euregio-Maas-Rijn regio's (Luik, Belgisch Limburg, Limburg NL, Aken).

Toegang: 12€ voor het grote publiek
                 10€ student

! Bij wijze van uitzondering zal de concertzaal pas vanaf 20H/20H30 toegankelijk zijn! Dank u voor uw begrip.

! Het restaurant zit vol!

Muzikanten

Aanvullende info