Oproep voor artisten voor Museum Night Fever 2024

Oproep voor artisten voor Museum Night Fever 2024

Museum Night Fever vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024 in 33 Brusselse musea.

Brussels Museums, dat het evenement in samenwerking met de musea organiseert, is op zoek naar jonge Brusselse kunstenaars, collectieven, studenten en kunstscholen, van alle achtergronden en disciplines, die in samenwerking met een deelnemend museum een deel van de programmatie uitwerken.

Wie kan deelnemen?

Elke persoon (kunstenaar, student…) of organisatie (collectief, culturele vereniging, jeugdcentrum, kunstschool) die in Brussel woont of werkt.

Tussen 16 en 35 jaar oud (of die kunstenaars tussen 16 en 35 jaar oud voortbrengen)

Alle artistieke disciplines worden aanvaard: visuele en plastische kunsten, dans, performance, muziek, circus, slam, VJ’s, DJ’s,…

Elke persoon of organisatie die een artistiek project wil opzetten in een van de deelnemende musea: het programma Museum Night Fever is gebaseerd op een partnerschap tussen kunstenaar en museum.

Brussels Museums wil met het programma Museum Night Fever de diversiteit van de Brusselse kunstscene weerspiegelen. We willen ruimte geven aan stemmen, mensen en artistieke voorstellen die ondervertegenwoordigd zijn in musea. Het evenement focust op toegankelijkheid en inclusie. Omdat MNF eerst en vooral een partnerschap is tussen kunstenaars en musea, en omdat we beseffen dat elk individu uniek is en specifieke noden kan hebben, zijn we bereid de nodige maatregelen te treffen om u zo goed mogelijk te begeleiden en van deze avond een unieke gebeurtenis te maken.

Vul het online formulier in vóór 24 maart 2024.

Meer info op de site  via onderstaande link