GingerBlackGinger

GingerBlackGinger

Bassist Yannick Peeters is geen onbekende in de Belgische jazzscene, maar terwijl ze eerder altijd in andermans projecten optrad, is nu het moment aangebroken om haar eigen project te lanceren. Een nieuwe band waarvoor ze een echt dreamteam rond zich kon verzamelen, waarmee ze op zoek kan gaan naar muziek die overbodige ballast overboord gooit en maximaal inzet op een even gedurfde als authentieke sound.

De bassiste was op zoek naar een nieuw, meer spiritueel geluid dat verschillende vormen kan aannemen en sterke contrasten bevat, met elementen uit jazz, rock, avant-garde en impro. Rauwheid, breekbaarheid, lyriek, originaliteit en integriteit moeten naast elkaar kunnen bestaan. De muzikanten die zij heeft uitgenodigd zijn allemaal persoonlijkheden met een visie; creatieve koppige mensen die geen genoegen nemen met middelmatigheid.

Tom Rainey is een speler die zwalkt tussen avant-garde begrippen en een mainstream gevoeligheid en als hij speelt hangt de geur van inventiviteit in de lucht", aldus L.A. Times. Hij speelde op festivals en clubs in heel Noord-Amerika en Europa met een breed scala aan artiesten, waaronder John Abercrombie, Tim Berne, Jane Ira Bloom, Ted Curson... Peeters doet ook een beroep op altsaxofonist Frans Van Isacker en gitarist Frederik Leroux, die gerust tot de meest eigenzinnige vertegenwoordigers van de Belgische jazz en improvisatie gerekend mogen worden. Het zijn rusteloze geesten die steeds op zoek gaan naar nieuwe klanken, contexten en gelijkgestemden, en dus de ideale partners in crime zijn voor Peeters.


Yannick Peeters (BE) - Contrabas

Frederik Leroux (BE) - Gitaar

Frans Van Isacker (BE) - Saxofoon, klarinet

Tom Rainey (US) - Drums