Ben Sluijs Quartet
© Cees Van de Ven

Ben Sluijs Quartet

In zijn nieuwe kwartet laat Ben Sluijs zich bijstaan door enkele van de belangrijkste figuren uit de Belgische jazzscene: ervaren rot Dré Pallemaerts op drums en de jonge wolven Bram De Looze op piano en Lennart Heyndels op contrabas. Kortom een unieke combinatie van elkaar perfect aanvullende muzikanten. Ben Sluijs stelde dit nieuwe kwartet voor het eerst voor in de zomer van 2016 op de Club Stage van het Jazz Middelheim-festival. Je mag je verwachten aan poëtische, lyrische en soms mysterieuze en meditatieve jazz. Maar bovenal avontuurlijke muziek die deels los staat van partituren en conventies die tegelijk ook terugvalt op sterke melodische patronen, uiterst beheerst gebracht.

"Van dromerig naar concreet, van ijlhoofdig naar intens, van tristesse naar vreugde: Het is de draagwijdte van het leven zelf die Sluijs nu al jaren aan een stuk liefdevol in overwegend intieme klanken omzet." (Jan-Jakob Delanoye, Cutting Edge, 08/2016)

"Sluijs wisselde af tussen (alt-)fluit en altsax, een instrument dat hij nog altijd als geen ander kan laten zingen, terwijl Pallemaerts regelmatig speelde met iets dat leek op totale vrijheid; subtiel borstelend, hinkstappend op de cimbalen, met een onvoorspelbare cadans. Muziek met regelmatig een ingetogen, serene insteek, maar ook soms met een intrigerende wrijving.. Laat de brede grijns van Heyndels tekenend zijn voor dit concert. Klasse." (Guy Peters Enola.be on the quartet's concert Jazz-Middelheim 08/2018)