Bram Weijters - Chad McCullough Quartet

Bram Weijters - Chad McCullough Quartet

Deze groep is het resultaat van een ontmoeting tussen de Belgische pianist Bram Weijters, en de Amerikaanse trompettist Chad McCullough. Beiden trokken 2 jaar geleden naar het Canadese Banff om deel te nemen aan de International Workshop in Jazz and Creative Music.

Sindsdien hebben ze niet alleen enkele geslaagde tournees in België en de Verenigde Staten achter de rug, maar brachten ze ook hun goed ontvangen album 'Imaginary Sketches' uit, een coproductie van het Belgisch W.E.R.F-label en het Amerikaanse Origin Records.

Bram en Chad, allebei opkomend talent : Bram bracht vorig jaar met verschillende bands maar liefst 3 jazzCD's uit waarop hij ook als medecomponist meewerkte, en ook Chad heeft ondertussen 3 albums uit met verscheidene mooie samenwerkingen.

De twee co-leaders en componisten van de groep worden bijgestaan door een Belgische-Amerikaanse ritmesectie met twee doorwinterde muzikanten. Op contrabas hebben we de Belgische contrabassist Piet Verbist, die reeds ruimschoots zijn muzikale strepen verdiende bij oa Jef Neve Trio en het Ben Sluis Quartet. Drummer van dienst is John Bishop, één van dé drummers aan de Amerikaanse West Coast.

Na hun debuut 'Imaginary Sketches' verscheen de opvolger ‘Urban Nightingale', "what could be a breakout effort for both players" volgens AllAboutJazz ...