Igor Gehenot Trio

Igor Gehenot Trio

Er wordt naar hem gerefereerd als de nieuwe belofte van de Belgische jazz of de Waalse Jef Neve. Vraag het maar aan Teun Verbruggen, drummer van het Jef Neve Trio, die zijn naam zonder aarzelen verbond aan Gehenots nieuwe trio. Met concerten op London Jazz Festival en Jazz à Vienne op zak staan ze voor de grote doorbraak.

De jonge jazzpianist Igor Gehenot is amper de kaap van 25 voorbij en toch heeft hij al een ‘Road Story'. Zijn gelijknamig debuut verscheen in het voorjaar van 2012 (Igloo Records) en werd lovend onthaald in de pers. Op het repertoire staat uitsluitend eigen werk van Gehenot. De plaat wordt getypeerd door lyrisme en sensibiliteit, die vakkundig in evenwicht worden gehouden door een aantal meer up‐tempo passages met veel punch en aanstekelijke grooves.

De naam ‘Road story' geeft meteen een beeld van zijn kijk op z'n verdere carrière: "We staan aan het begin van het avontuur, we hebben nog een hele weg te gaan." Als reiscompagnons koos Gehenot niemand minder dan de ervaren globetrotters Teun Verbruggen en Philippe Aerts. Drummer Teun Verbruggen, sinds vele jaren lid van het Jef Neve‐trio, brengt met zijn kleurrijke ritmes en aparte sonoriteit een nieuwe kleur in het trio. Philippe Aerts, vorige seizoenen nog te zien bij JazzLab Series met het Ivan Paduart Quintet en Nathalie Loriers New Trio, is de stabiele factor als een solide en harmonisch onderlegde bassist.

Gehenot heeft twee sterke troeven in huis: een grote dosis vastberadenheid en een onontbeerlijke portie talent. Zijn bevlogenheid en talent wist hij als jonge wolf al te bewijzen op het op het Festival van Comblain in 2009. Twee jaar later sleepte hij ook de Sabam Jeunesses Musicales Jazz Award voor jong talent in de wacht.

In september 2014 brengt Igor Gehenot een tweede album ‘Motion' uit. Met zijn trio schuimt hij regelmatig de Belgische en buitenlandse jazzfestivals af, zoals Brussels Jazz Marathon, Gent Jazz Festival, Gaume Jazz Festival, Festival EUJAZZ à Santiago (Chili), Igloo Jazz nights @ Paris, London Jazz Festival…