QLC

QLC

Het ‘Quintet Lieven Cambré' bestaat uit muzikanten die elkaar in verschillende bands reeds tegenkwamen maar in augustus 2006 door Lieven werden samengebracht. Een belangrijke reden hiervoor was de steeds groter wordende stapel originele composities op de kast van Lieven.
Het is een creatief ensemble waarin ieder lid zijn eigen inbreng heeft. Dit levert bij optredens veel energie en een grote intensiteit op: de luisteraars worden zeker niet onberoerd gelaten!

QLC tracht een mooie afwisseling te maken tussen eenvoud en complexiteit, melodie en ritme, tussen tonale en modale jazz, mét zin voor traditie. Door de muzikale openheid en creativiteit van de bandleden krijgen de tunes vorm en worden de verschillende sferen als een gebalanceerd geheel vertolkt.

Deze jonge groep had alvast een eerste hoogtepunt met ‘A Suite For Charity' (for Jazz Quintet and Symphonic Orchestra – Lieven Cambré). In oktober 2006 ging deze compositie in première met het Symfonieorkest van de Zuiderkempen o.l.v. Bert Minten en QLC met Jef Neve aan de piano.
Een nieuwe mijlpaal is de "December Session" live opname, waarvan u enkele songs kan beluisteren op volgende site: http://www.myspace.com/quintetlievencambr