Sur La Place Festival 2025
- Adres : Place de la Vieille Halle aux Blés, Bruxelles, Belgique
- Organisatiestructuur : Sur la place asbl
Sur La Place keert terug voor zijn 5e editie op 5 en 6 juli 2025 in Brussel ! Twee dagen feest en muzikale ontdekkingen in openlucht, in het hart van de stad, op het Oud Korenhuisplein. In samenwerking met de Fondation Brel presenteert vzw Sur La Place vijf gratis concerten, gebracht door gedurfde Brusselse ensembles die jazz, klassieke muziek, elektro, Latijns-Amerikaanse ritmes en poëzie met elkaar verweven.
📅 5 juli
🕔 17u00 – Matoka Quartet : Een jazzkwartet dat de rijkdom van diepe grooves en collectieve improvisatie verkent. Hun originele composities mengen Afrikaanse invloeden, intieme lyriek en ritmische energie tot een gelaagde en levendige muziek.
🕡 18u30 – I’m Not Done Cooking : Acht muzikant·en onder leiding van Lara Humbert, op het kruispunt van jazz, klassiek, rock, pop en vrije improvisatie. Elk stuk is een scène, een muzikaal verhaal vol emotie en filmische subtiliteit.
🕗 20u00 – NAPSiS : Een onclassificeerbaar trio dat muziek en poëzie combineert, spelend met woorden en talen. Tussen jazz, triphop, pop en rock creëren ze een elektro-aquatische wereld waar kinderliedjes samengaan met donkere, psychedelische klanklandschappen.
📅 6 juli
🕓 16u00 – Elisa Samoy Quartet : Met Résilience brengt dit kwartet een intens repertoire dat chanson, jazz, spoken word en alternatieve muziek combineert. Krachtige en fragiele composities die balanceren tussen tederheid en woede, diep geworteld in onze tijd.
🕠 17u30 – Iguarán Quartet : Een muzikale reis door Latijns-Amerika. Op het snijpunt van klassieke en populaire muziek laat dit kwartet de traditionele ritmes van het continent weerklinken in een kleurrijke, dansbare en gedenkwaardige voorstelling.
🎧 Tussen improvisatie, geluidsvertelling en hybride experimenten nodigt elk ensemble je uit om nieuwe vormen van muzikale expressie te ontdekken, via onverwachte sonische landschappen.
🍸 Ontspan op het plein, nip van een drankje of proef iets lekkers van de omliggende restaurants.