STACE
© Diego Mitrugno

STACE

De opkomende figuur van de neo-soul scene, Stacy Claire, wat haar echte naam is, is de vrucht van passie. Haar ouders, beiden van Martinique, ontmoetten elkaar in een repetitieruimte, tussen deinende baslijnen en Creoolse liedjes, liefde voor jazz en toewijding aan Caribische muziek. Dat is waarom de smaken van Martinique jazz Stace altijd terugbrengt naar jeugdherinneringen aan weelderige geheime tuinen met salsa, bèlè, biguine of mazurka omzoomde steegjes.

Als fan van Ella Fitzgerald of Chet Baker, kweekte Stace haar familiewaarden en zong ze vanaf zeer jonge leeftijd. Naast muziek wijdde ze zich voornamelijk aan theater vooraleer ze zich volledig op cinéma stortte. Na het behalen van een diploma in antropologie, verhuisde ze naar Brussel om haar haar cinematografische verlangens te vervolgen. De Europese hoofdstad bood haar de kans om cinema te studeren, om deel te nemen aan verschillende filmopnames maar ook, en vooral, de kans om terug te keren naar de oorsprong van haar muzikale passies.

Met haar hart bij de puls van haar geadopteerde stad, herontdekt Stace het plezier van het gitaarspelen. Een echte uitlaatklep, dit instrument stelt haar niet alleen in staat om melodieën te weven, maar ook om de stukken van een misgelopen liefdesverhaal te verwerken. Tussen het begin van een romance met Brussel.


Groepen

Muzikant

Aanvullende info