Albert Vila Trio

Albert Vila Trio

  • Begindatum : 24/04/2024 19:00
  • Type : Concert
  • Locatie : Jacques Pelzer Jazz Club
  • Adres : Boulevard Ernest Solvay 493, 4000 Liège, Belgique

Albert omarmt de intrinsieke complexiteit van nuance evenzeer als de noodzaak om eenvoudige, suggestieve melodieën te creëren 'Reality Is Nuance'. Het waarnemen van alle kleine subtiliteiten van wat ons omringt stelt ons in staat om een diepere persoonlijke verbinding met de wereld te maken, en misschien zelfs om onszelf als menselijke individuen te definiëren.

Tot nu toe heeft Albert voornamelijk originele werken opgenomen en uitgevoerd in grotere bezettingen, zoals kwartetten of kwintetten.

Deze keer wilde hij zijn talenten als componist en uitvoerder verkennen in een kleiner ensemble, en hier wordt hij bijgestaan door contrabassist Basile Rahola en de fantastische drummer Dré Pallemaerts. De drie muzikanten leveren uitstekend werk door stijlen en texturen te mengen en een breed scala aan tonen te vangen.


Voor een gevoelige en bedachtzame artiest als Albert is het creëren van een coherente taal een zeer persoonlijke zoektocht geweest. Zoals Albert uitlegt: "Ik werd echt geïnspireerd door het gebruik van polyfonie door sommige klassieke en jazzpianisten, en ik wilde iets van die wereld in de vorm van een trio brengen".


Reality Is Nuance' is Alberts zevende album als leider, en hij brengt zijn nieuwe trio ondubbelzinnig in een zone waar alles bij elkaar past.


Toegangsprijs: €12 algemeen publiek

         7€ voor studenten

Toegang tot de concerten is ZONDER reservering!

Muzikanten

Aanvullende info