Olivier Chavet 5tet "Racines"

Olivier Chavet 5tet "Racines"

  • Begindatum : 01/11/2023 19:00
  • Type : Concert
  • Locatie : Jacques Pelzer Jazz Club
  • Adres : Boulevard Ernest Solvay 493, 4000 Liège, Belgique

Met Heidi Bayer (bugel), Sebastian Scobel (pn), Dabiel Cahvet (gt), Werner Lauscher (cb) & Olivier Chavet (dr)

"Racines' is een door soul geïnspireerd album, de vrucht van de nabijheid van de natuur en momenten van diepe reflectie van de maker. Dit is nauwelijks een verrassing. Muziek en natuur zijn twee elementen die componist Olivier Chavet al sinds zijn kindertijd kenmerken, zowel privé als professioneel.

Geboren in Aix-la-Chapelle, België, studeerde hij zowel muziek als landbouwkunde. Uit zijn dagelijkse ervaring met deze twee werkvelden weet hij dat alles met elkaar verbonden is, als een netwerk van wortels.

"Racines' is dan ook een artistieke vertaling van de thema's die Olivier Chavet interesseren als boer en natuurliefhebber. De negen liedjes op het nieuwe album drukken zijn heimwee uit naar een eenvoudig leven met de natuur als middelpunt. De wortel, het anker van al het leven, symboliseert de samenhang die we allemaal zo hard nodig hebben. Beginnend met een moment van absolute rust, neemt het werk ons mee op een sublieme reis naar krachtige muzikale expressie en biedt ons een veelheid aan groovy, goed tempo tracks.

Toegangsprijs: €15 algemeen publiek

                            13€ studenten

Toegang tot de concerten is ZONDER reservering!

Muzikanten

Aanvullende info