Muriel Urquidi
© Paul De Cloedt

Muriel Urquidi

Muriel Urquidi (geboren in 1986 in Hollywood, Californië) toonde al vroeg muzikale bekwaamheid, begon piano- en notenleerstudies op 4-jarige leeftijd en ging niet lang daarna door met het studeren van zang.

Ze studeerde af met een Bachelor of Music in Jazz Voice en Studio Music aan The Frost School of Music van The University of Miami. In 2010 behaalde Muriel een Master in Music Business Management aan de University of Westminster in Londen, Engeland. Nadat ze eind 2013 naar België was verhuisd en zich had gevestigd in de Belgische jazzscene, reisde ze in 2017 met de Muri Urquidi Quartet naar Hangzhou, China voor een residentie van drie maanden bij JZClub. Muriel behaalde in 2018 haar tweede Master in Jazz en Lichte Muziek aan het Lemmensinstituut in Leuven, België. In 2019 voltooide ze ook haar SLO-lesbevoegdheid aan het Lemmensinstituut. Datzelfde jaar werd ze uitgenodigd om een ​​van haar jazzcomposities (gearrangeerd door trompettist en arrangeur Thomas Mayade) uit te voeren met het Brussels Jazz Orchestra voor het project The Future is Now. Sindsdien heeft Muriel de eer gehad om opnieuw op te treden met The Brussels Jazz Orchestra als een helft van de plaatsvervangers van zangeres/effects specialist Lynn Cassiers voor het project In The Pines.

In 2022 was ze speciale gast op drie tracks voor gitarist Roeland Celis' debuutalbum 'Celestial Planes' op SoulFactory Records.

Muriel is nu gevestigd in Vilvoorde, België, waar ze optreedt met haar bands Ode. Ze is ook een van de vocalisten van de a capella-groep KOOR. Muriel geeft ook les in de SAMWD van Geel en de Academie Art Regio Tienen alsook privé.

Invité sur

Afgelopen evenementen