Eliott KNUETS

Eliott KNUETS

Eliott kreeg zijn eerste privé-gitaarlessen toen hij 6 jaar oud was. Hij verdiepte zich eerst in de wereld van de rock (The Beatles, Led Zeppelin, Dire Straits, …) en wendde zich vervolgens op 12-jarige leeftijd tot de jazz.

Tijdens zijn middelbare schooltijd (Kunsthumaniora Brussel) studeerde hij bij Peter Hertmans en Bert Cools. Tijdens zijn schoolcarrière kreeg hij de status van “TOP-Kunstenaar” van het Ministerie van Cultuur.

Gedurende zijn schooltijd werd Eliott als “jong talent” toegelaten tot het Koninklijk Conservatorium van Brussel.

Op 16-jarige leeftijd kreeg hij de kans om te jammen met Wynton Marsalis tijdens een van zijn Europese tournees. De trompettist zag hem en nodigde hem uit voor een sessie georganiseerd door het Jazz at Lincoln Center en uitgezonden vanuit Dizzy’s Club in New York.

Op 17-jarige leeftijd nam Eliott Knuets zijn eerste album op met Stéphane Guillaume als special guest. Vervolgens werd Eliott door het Brussels Jazz Orchestra uitgenodigd in “De Werf” (Aalst).

Zodra zijn album uitkwam, nam de carrière van Eliott een hoge vlucht: hij trad op in BOZAR, de Grote Markt van Brussel, Brosella, het Getxo Jazz Festival, het Leuven Jazz Festival, het River Jazz Festival, de Djangofollies, …

In 2022 begon hij zijn studies aan de Jazz Campus in Basel, Zwitserland. Daar studeert hij met Lionel Loueke, Wolfgang Muthspiel, Jeff Ballard, Mark Turner, Larry Grenadier, Jorge Rossy, …

Datzelfde jaar werd Eliott door de Zwitserse ambassade uitgenodigd voor een privéconcert voor president Ignazio Cassis en Koning Filip en Koningin Mathilde van België.

In maart 2023 werd Eliott benoemd tot “young artist in residence” op het Leuven Jazz Festival en kreeg hij de kans om daar op te treden met de beroemde pianist Aaron Parks.

In april 2023 werd het Knuets/Secula kwartet geselecteerd voor de finale van de internationale jazzcompetitie ‘Keep an Eye’ in Amsterdam. Ze wonnen de prijs voor het beste arrangement.

Eliott kreeg ook de kans om door Jorge Rossy te worden uitgenodigd voor een trio, met wie hij in Bozar speelt, in februari 2024.


Albums

Groepen

Toekomstige evenementen

Afgelopen evenementen

Meer zien

Nieuws

De programmeurs van RTBF's Musiq3 jazz radio (Arnaud Quittelier, Eric Stevens) verzinnen verschillende thematische afspeellijsten voor je, zoveel uitstapjes in het brede muzikale universum van de jazz...