Vitja Pauwels

Vitja Pauwels

Vitja Pauwels is een jonge Brusselse muzikant/gitarist. Hij speelt gitaar vanaf 5-jarige leeftijd en ontwikkelde een grote fascinatie voor klassiek, jazz, rock, roots en elektronische muziek.

Hij studeerde jazz gitaar aan het Antwerps Conservatorium waarna hij een tweejarig onderzoek (over electronics) deed aan datzelfde conservatorium. Het laatste jaar van zijn studies bracht hij door in Trondheim (Noorwegen), met Stian Westerhus als mentor. Het resultaat was een eerste solo (live) album, ‘Day at Half Speed’, dat uitkwam in 2019.

In november 2022 kwam hij op de proppen met een nieuw solo album op W.E.R.F. label, getiteld ‘Drift By / Sink in’. Hierop breidt hij zijn instrumentarium uit met onder andere pedal steel gitaar, drumcomputers en ook zang. Hij stelde het album onder meer voor in Flagey, Ha Concerts en AB en speelde verder op Little Waves, OLT Rivierenhof en Gent Jazz.

In november 2022 was hij centrale gast op het BRAND! Festival te Mechelen. Hij heeft er onder meer een project op poten gezet met Marc Ribot in de rangen. In het voorjaar van 2024 zal hij deze nieuwe band voorstellen onder de naam Early Life Forms.

Verder is hij actief als frontman van Bombataz en gitarist bij Naima Joris, Bony King of Nowhere, An Pierlé, Warm Bad, Profound Observer feat. Bert Joris, Woolvs, Cram Ration (Teun Verbruggen), Mobilhome, …