Claude Evence Janssens

Claude Evence Janssens

Claude Janssens heeft klassieke trombone gestudeerd met Guillaume Ackermans (oud-docent aan het Conservatorium van Luik) en heeft jazz-trombonelessen gevolgd met Jean-Paul Danhier (heden ten dagen docent aan het Conservatorium van Brussel). De saxofoon was toen zijn tweede instrument.

Van 2000 tot 2013 heeft C. Janssens zich volledig ingezet voor zijn functies als directeur collecties en vervolgens als algemeen directeur van "La Médiathèque" (een vzw netwerk van mediatheken in Wallonië en Brussel).

Sinds zijn comeback in 2013, uit hij zich als instrumentspeler voornamelijk op de basklarinet; de bugel en de trombone zijn hun tweede instrumenten.

Wat het componeren betreft, is Claude Janssens in wezen een autodidact, alhoewel hij toch een scholing in muzikale analyse heeft dankzij een master in musicologie die hij in 1980 aan de Universiteit van Brussel behaald heeft en vorming in analyse van hedendaagse muziek door de componist Karel Goeyvaerts.

Sinds 2013, hij heeft twee albums uitgebracht "Rituals" met The Janssens Flexible Ensembleet en "Instants" met zijn band Close up 5.