David Thomaere

David Thomaere

Geboren in 1988 in een muzikale familie, komt David Thomaere op 6-jarige leeftijd voor het eerst in contact met de piano. Reeds als jonge muzikant is hij bezig met het improviseren en het componeren van eigen muzikale ideeën en op zijn negende start hij met klassiek piano aan de academie van Schoten.

Als adolescent wordt zijn affiniteit met improvisatie steeds groter en op 17-jarige leeftijd begint hij met de Bacheloropleiding jazzpiano aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, waar hij studeert bij Diederik Wissels, Dirk Schreurs, Kris Defoort,…

Ook volgt hij verschillende masterclasses en stages in het buitenland bij Kenny Werner, John Taylor, Sheila Jordan, Palle Danielsson, Steffano Battaglia,…

Voor zijn Masteropleiding gaat David een jaar naar Leipzig, Duitsland, om te studeren bij Jazzlegende Richie Beirach, waarna hij weer terug keert naar Brussel om in 2012 zijn studies af te ronden bij Nathalie Loriers.

Hierbij voelt hij zich zeer vereerd om in maart 2013 de "Toots Thielemans Jazz Award" in ontvangst te nemen. Naast het musiceren en componeren geeft David ook les aan De KunstAcademie, Knokke-Heist en de Academie van Ninove.