European Jazz Conference 2024 @ Gent - De ticketverkoop is nu geopend.

European Jazz Conference 2024 @ Gent - De ticketverkoop is nu geopend.

Van 12 tot 15 september 2024 halen VI.BE, JazzLab, Ha Concerts en Europe Jazz Network de prestigieuze European Jazz Conference (EJC) naar Gent. Op het vierdaagse programma staan tal van netwerksessies, keynotes, panels en showcaseconcerten. EJC is een uitgelezen kans voor de Belgische jazzartiesten van het moment om zich te tonen aan honderden (inter)nationale jazzprofessionals en -liefhebbers. De organisatie maakte zonet de line-up bekend.

Een professionele jury selecteerde 20 Belgische projecten om een showcaseconcert te spelen tijdens het officiële programma van de European Jazz Conference, powered by Sabam for Culture en PlayRight. Proficiat Aki, Aleph Quintet, Camille-Alban Spreng’s ODIL feat. Nina Kortekaas, De Beren Gieren, Donder, Eve Beuvens “Lysis”, Fnussjen, GingerBlackGinger, Karen Willems’ ‘Terre Sol Four’, Julien Tassin Quartet, Le Monde Merveilleux de Pépito, MDCIII, NΔBOU, Orchestra Nazionale della Luna, Under the Reefs Orchestra, Schntzl, Stéphane Galland & The Rhythm Hunters, Vitja Pauwels’ Early Life Forms en Wajdi Riahi Trio.

Naast showcaseconcerten bestaat het programma van EJC uit een ledendag op donderdag en een reeks panels, discussiegroepen en keynotes op vrijdag en zaterdag. Het hoofdthema is ‘Tomorrow Comes Today’. Subthema’s zijn daarbij onder meer: een duurzame toekomst, het potentieel van AI, tewerkstelling in de jazz, inclusie over de generaties heen en storytelling naar een jong publiek. Op zondag sluit EJC af met culturele tours en pianoconcerten door de stad.

Tijdens de European Jazz Conference toont Gent zich als een echte jazzstad, en daar kan iedereen van meegenieten. Zo zijn tickets voor bepaalde concerten van Stuff. en Schntzl in het Wintercircus afzonderlijk verkrijgbaar. Ook een aantal concerten in cafés en in Ha Concerts staan open voor het brede publiek.  

European Jazz Conference 2024 is een organisatie van VI.BE, JazzLab, Ha Concerts en Europe Jazz Network, met de steun van Creative Europe, Bijloke Muziekcentrum, Europe Jazz Network, Stad Gent, Vlaamse Gemeenschap, Lotto, Sabam for Culture, PlayRight, Fédération Wallonie-Bruxelles, Wallonie-Bruxelles Musiques, Museact, Belgium Booms, VIERNULVIER Gent, DEMOCRAZY, Gent Jazz & Omer.