Concerten ter ondersteuning van SOS MEDITERRANEE

Concerten ter ondersteuning van SOS MEDITERRANEE

Aanstaande zaterdag 11 mei zal een groot aantal geëngageerde muzikanten optreden om geld in te zamelen ter ondersteuning van de Europese vereniging SOS MEDITERRANEE voor de redding van mensen in de Middellandse Zee. Op initiatief van Bo van de Werf, een Belgische muzikant, begint de Marni aan een culturele en humanitaire actie voor een zaak die directeur Joëlle Keppenne na aan het hart ligt: "Ik wil dat de Marni een instrument wordt om mensen bewust te maken en samen te brengen, naast het geven van voorstellingen. Werken aan een rechtvaardigere samenleving, op ons eigen niveau, lijkt me essentieel. Het geweldige team van artiesten dat bij elkaar is gekomen zal gratis optreden en wij zorgen voor de logistiek van de dag. Dit is de eerste keer dat we dit in Brussel doen, en ik ben van plan om het volgend jaar weer te doen. Ons gemeenschappelijke doel is om de vereniging bekend te maken bij een groot publiek, directe donaties te genereren en een fonds op te bouwen dankzij de 500 beschikbare concerttickets".

SOS MEDITERRANEE wordt voor 91% gefinancierd door particuliere donaties, waardoor het humanitaire schip, de Ocean Viking, levens op zee kan redden.

Er zijn twee concerten te koop voor 20 euro per stuk (15 euro voor jongeren onder de 26), een om 15.00 uur en de tweede om 19.00 uur. 

Een stand zal non-stop geopend zijn van 15:00 tot middernacht en van 17:30 tot 18:30 zal er in de bar een ronde tafel gehouden worden met Sophie Beau, medeoprichter en CEO van SOS MEDITERRANEE, Olivier Vandecasteele, humanitair werker en Adrian Carutyveels.

Gerelateerde content