TB Project & Tomer Cohen Trio stoten door naar de B-Jazz ’24 finale
Fotocredit Patrick Clerens ©

TB Project & Tomer Cohen Trio stoten door naar de B-Jazz ’24 finale

Afgelopen maand streden negen Belgische bands tijdens drie verschillende voorrondes om een finaleplaats van B-Jazz International Contest 2024. Elsiris, YENTL, TB Project, Anaphora, Minla, Tomer Cohen Trio, Werend Alleen, Juxtaposition en Tim Vermeulen Quartet speelden elk een straffe set in 30CC (Leuven), Rataplan (Antwerpen) en CC Het SPOOR (Harelbeke). Geen gemakkelijke taak voor de achtkoppige jury. TB Project en Tomer Cohen Trio werden uiteindelijk geselecteerd om te spelen op de finale tijdens Jazz in ’t Park in september. Proficiat!

De jury was onder de indruk van TB Project tijdens de eerste voorronde: “Er is veel interactie tussen de muzikanten, wat resulteert in een sterke groep die hun vaardigheden goed beheerst. Het klankenpalet, verrijkt met de vibrafoon, voegt een aangename dimensie toe. Ze weten zich te onderscheiden door hun vakmanschap en laten dit zien door een zeer speelse benadering van muziek maken. Als band staan ze stevig met een volledig uitgewerkt concept.

Tomer Cohen Trio kon overtuigen tijdens de tweede voorronde: “De klank en benadering van de muziek zijn zeer volwassen, resulterend in een fijne sfeer en een sterke samenwerking met een goede intensiteit. De muziek is gevarieerd en opbouwend, geschikt voor een select publiek, en weet in te spelen op de luisteraar met stimulerende elementen. Het virtuoze en melodieuze gitaarspel voegt een diepgaande dimensie toe, waardoor het luisteren naar de band voelt als het bladeren door een boek of luisteren naar een uniek album.

In de finale in september nemen deze twee Belgische winnaars van de voorrondes het op tegen vier internationale acts uit Spanje, Nederland, Italië & Roemenië. Ze spelen voor een internationale jury, die de uiteindelijke winnaar zal selecteren.

Gerelateerde content