Open call voor de editie 2024 van het JMI Jazz World Orchestra!

Open call voor de editie 2024 van het JMI Jazz World Orchestra!

Het JM Jazz World Orchestra is 's werelds eerste internationale jeugdjazzorkest, bestaande uit getalenteerde jazzmuzikanten die via een wereldwijde open auditie worden geselecteerd door een internationale jury. De band werkt met de beste dirigenten, spelers en componisten ter wereld en toert jaarlijks langs prestigieuze Europese podia en jazzfestivals.

Ze zijn op zoek naar zeer getalenteerde muzikanten tussen de 18 en 26 jaar, die saxofoon, trombone, trompet, hoorn, tuba, gitaar, bas, drums, percussie, piano en zang spelen, en als je improviseert zijn alle andere instrumenten welkom. Het is essentieel dat je bladmuziek leest, maar het belangrijkste is je liefde voor jazz!

De 2024 sessie staat gepland voor juli 2024 in het betoverende Istrische dorpje Groznjan, Kroatië. Groznjan biedt een idyllische achtergrond voor repetities, ontspanning en een meeslepende verkenning van het rijke muzikale erfgoed dat verweven is in de historische stenen van het dorp. De exacte data moeten nog worden bevestigd.

De JM Jazz World sessie begint met een intensieve week repeteren, gevolgd door een spannende 5 tot 7-daagse internationale concert/festival tour door Kroatië, Slovenië en Italië.

SELECTIEPROCEDURE

Een professionele internationale jury selecteert de beste kandidaten. De kandidaten die door de eerste selectie komen, kan worden gevraagd om aanvullend materiaal te presenteren.

BEKENDMAKING VAN DE RESULTATEN

De jury selecteert maximaal 25 musici voor het JM Jazz World Orchestra 2024 en een reservelijst van musici die aan het project kunnen deelnemen als er afzeggingen zijn. Alle kandidaten krijgen eind april bericht over de uitslag.

HOE AANVRAGEN?

Kandidaten moeten uiterlijk 8 maart, 23:59 CET online solliciteren.

Ga voor meer informatie naar de website van het JMI via onderstaande link.