Jazz&mo' #26 - STORIES

Jazz&mo' #26 - STORIES

De rode draad doorheen deze Jazz&mo’? Stories. Verhalen. Achter elk album, elk nummer, elke muzikant in Jazz&mo’ #26 schuilt een inspirerend, mooi, kritisch en soms ook onwaarschijnlijk verhaal.

Op de cover: Knoel Scott, dirigent van het Sun Ra Arkestra én doorgeefluik voor het waanzinnige, spacy en waanzinnig spacy verhaal achter Sun Ra. Sophie Tassignon zet Arabische gedichten om in jazz. Julien Tassin vertelt met zijn kwartet een verhaal over hoop, veerkracht en verwachtingen. De Oostenrijkse handpan-speler Manu Delago is terug van een tweede ReCycling Tour. De Villa Voortman Band stelt zijn eerste album voor. Mieke Evenepoel vertelt en illustreert het levensverhaal van Adolphe Sax. En de redactie kijkt terug op 2023 én blikt vooruit.

En verder: in een nagelnieuwe rubriek verkent Lieven Keymolen met ons de sporen van jazz in poëzie, en van poëzie in jazz. Adia Vanheerentals is jong & geweldig. Maarten heeft het over varkensingewanden en watermeloenen. Tuur Florizoone deelt niet alleen zijn speelplezier met het publiek, maar ook zijn platenkast. We checken het label International Anthem. Patrick Auwelaert bespreekt met Michaël Borremans een wereldberoemde Vlaamse Coverartiest. Leon Lhoëst gaat op reis naar het land van Thelonious Monk. We serveren vijf recensies die je online nog niet las. En het debuutalbum van Ão bezorgt je een heerlijk gevoel van saudade.

Gerelateerde content