Belgisch jazztalent gezocht voor de voorrondes van B-Jazz 2024
Fotocredit Patrick Clerens ©

Belgisch jazztalent gezocht voor de voorrondes van B-Jazz 2024

Muziekmozaïek, 30CC/Leuven Jazz, CC Het SPOOR/De Jazzontspooring en Rataplan gaan op zoek naar jong Belgisch jazztalent dat klaar is om potten te breken op de internationale podia! B-Jazz International Contest wil jong jazztalent ontdekken, ondersteunen en stimuleren. Deze internationale wedstrijd geeft de kans aan ambitieuze jazzmuzikanten om op te treden voor een professionele jury en een enthousiast publiek.

In de aanloop naar de finale in het najaar krijgen tijdens 3 voorrondes (in Leuven, Harelbeke en Antwerpen) telkens vier jonge bands de kans om een finaleplaats te bemachtigen. Op vrijdag 15 maart vind je ons in de Leuvense stadsschouwburg, op zaterdag 23 maart in Rataplan (Antwerpen) en op zaterdag 30 maart zijn we te gast bij De Jazzontspooring in CC Het Spoor (Harelbeke).

Na afloop van de laatste voorronde komen we te weten wie doorstoot naar de B-Jazz-finale in het najaar van 2024. Twee Belgische groepen meten zich dan met vier internationale jazzbands en dingen zo mee naar de Grote Prijs Albert Michiels. Wie die wint kan gaan optreden op internationale podia in Spanje, Italië, Roemenië, Nederland en – uiteraard ook – België.

Klinken deze indrukwekkend goede omstandigheden om te spelen jou als muziek in de oren? Zijn jij en je bandleden niet ouder dan dertig jaar? Stel je dan vóór 17 december 2023 kandidaat via www.bjazz.be. Vul alle gevraagde informatie in en wie weet word jij/jouw band wel geselecteerd voor één van de drie voorrondes.

Gerelateerde content