JazzLab viert 30 jaar!

JazzLab viert 30 jaar!

Sinds 1993 heeft JazzLab, diet net als het W.E.R.F.-label ontstonden in de schoot van Kunstencentrum De Werf in Brugge, de missie:het uitdragen van de beste Belgische jazz. JazzLab doet dit door artiesten op de podia te brengen.

Dertig jaar is een lange tijd en de geschiedenis van dit muziekplatform heeft heel wat uitdagingen gekend. Tijdens de voorbije lockdowns hielp JazzLab online festival Bel Jazz Fest op poten zetten voor meer dan 3.000 liefhebbers. Muzikanten werden intussen ook aangemoedigd om nieuwe muziek te maken en diverse producties werden óver de crisis heen getild. Dankzij doorzettingsvermogen en een gezonde dosis idealisme is de organisatie er nog steeds. Sterker dan ooit.

Hoe kan je een jubileum beter vieren dan met samen doen waar je goed in bent? W.E.R.F. Records en JazzLab zetten in seizoen 2023-2024 hun schouders onder drie projecten die verleden, heden én toekomst samenbrengen. Met Chris Joris eren ze een van de absolute meesters van de Belgische jazz. Zijn nieuwe album is een erg persoonlijk project dat live ongetwijfeld zal imponeren. Bassiste Louise van den Heuvel zit in de voorhoede van een nieuwe generatie en greep haar carte blanche met beide handen aan. Het album van haar kwartet werd onlangs opgenomen, de tournee volgt in het voorjaar van 2024. En dan is er nog Dans Kapot, de explosieve combo van Don Kapot en vier dansers. Zij stellen A Small World voor, een kleurrijk en vitaal samengaan van beweging en muziek.

Gerelateerde content