Elias D'hooge Trio wint B-Jazz International Contest 2023
Fotocredit Patrick Clerens ©

Elias D'hooge Trio wint B-Jazz International Contest 2023

De voorbije 3 dagen organiseerde Muziekmozaïek in samenwerking met Jazz in ‘t Park de finale van B-Jazz International Contest 2023. In het Voorhavenpark in Gent kon het talrijk aanwezig publiek samen met de jury genieten van zes schitterende concerten. Anti-Panopticon (België/Nederland) en Elias D’hooge Trio (België) stroomden door vanuit de Belgische voorrondes. Geselecteerd door buitenlands partners stonden Symbiosis 5 (Hongarije), Urban Quartet (Italië), Peter Willems Trio (Nederland/Duitsland/Polen) en Sebastian Spanache (Roemenië) als internationale acts in de finale.

Met zeven nationaliteiten op het podium was het internationale karakter van deze wedstrijd voor jonge jazzmuzikanten alvast gegarandeerd. De jazztoekomst ziet er rooskleurig uit!

Na afloop van het optreden van de zesde finalist op zaterdagavond trok de internationale vakjury zich terug om te beraadslagen, wat geen evidente taak was gezien het hoge niveau van alle deelnemers. Uiteindelijk kwamen ze tot de eensluidende beslissing dat de winnaar van B-Jazz 2023, de winnaar van de ‘Grote Prijs Albert Michiels’, de groep Elias D’hooge Trio is. Dit trio bestaat uit pianist Elias D’hooge, Zjef Van Steenbergen op contrabas en drummer Tom Peeters. Ze mogen de komende maanden gaan optreden in Spanje, Italië, Roemenië, Nederland en uiteraard ook in België.

Uit het juryverslag: “Great sound as a trio. Supergood quality of performance. An honest, simple, committed, straight-forward approach to music. They breathe the music together!“

Meer info op bjazz.be

Gerelateerde content
Elias D'hooge Zjef Van Steenbergen Tom Peeters