Brussels Jazz Orchestra viert een parelmoeren jubileum én neemt een zo goed als volledige editie van Jazz&mo’ over.

Brussels Jazz Orchestra viert een parelmoeren jubileum én neemt een zo goed als volledige editie van Jazz&mo’ over.

Een bigband van wereldformaat als gasthoofdredacteur, en tegelijk ook als onderwerp.

Founding Fathers Frank Vaganée, Marc Godfroid en Serge Plume vertellen onder meer over hoe ze ‘gewoon wat bigband wilden spelen’. Camille Bertault werkt samen met BJO aan het gewaagde project Gainsbourg. Met Nathalie Loriers klapt de ritmesectie uit de biecht. Illustrator Tim Acke is Musing on Music. Maria Schneider schrijft een column over een onvergetelijke avond. Met Michael De Cock gaat de bigband af en toe vreemd in het theater. De orkestraad geeft andere invalshoeken. We trekken achter de schermen. En we verwelkomen ook een nieuw lid in het orkest.

De tijdlijn loodst je doorheen de hoogtepunten en discografie. Je komt te weten waar je bij wie les, een masterclass of een stage kunt volgen.

En verder: Maarten Weyler brengt een ode aan alle bigbandleiders en -organisatoren. Rapper Zediam is jong en geweldig. Dieter Limbourg neemt ons mee in een stukje bigbandarrangementtheorie en Leon Lhoëst doet er nog een dessertje bij. We serveren een eigenzinnige selectie nieuwe albums en met Vitja Pauwels hebben we het over Drift By/Sink in. Coverartiest is Rinus Van de Velde (voor STUFF.).

Heb je geen abonnement op Jazz&mo'? Bestel hier je exemplaar.